Onmiddellijk

Onmiddellijk

15 april 2013

On-middel-lijk: direct, zonder middel of medium, zonder iets dat van tijd afhankelijk is, zonder agent, zonder tussenkomst, zonder tussen… In deze context betekent dat 'Zijn dat niets nodig heeft om een vorm van zijn te suggereren'.

Meestal wordt Zijn gekoppeld aan een status, functie of rol… een gekwetst zelfbeeld dat ontkend of gedramatiseerd wordt, een vermeende verworvenheid of handeling.

Zijn wordt voorgesteld als een aparte vorm. Die vorm krijgt betekenis en waarde als hij voldoet aan bepaalde voorwaarden. De voorwaarden lijken een middel tot Zijn: 'ik' lijkt er alleen maar te kunnen zijn als wordt voldaan aan de voorwaarden.

Dat is als de ring, die gelooft dat hij pas goud is wanneer hij zijn vorm geperfectioneerd of gevormd heeft naar externe voor-beelden, of als met het golfje dat gelooft pas 'goed' water te zijn wanneer het als vorm voldoet aan 'de golf-norm'.

De vorm voelt zich verlaten als goedkeuring of steun uitblijft. Dit gebeurt als er geen besef van het ene Licht is en de focus gericht is naar objecten. Er wordt gekeken vanuit identificatie met een fysieke of geestelijke vorm… 'ik' lijkt een apart object.

Deze gewoonte van vervreemding stopt in herkenning van het innerlijke, on-middel-lijke Zijn… het directe Zijn. On-middel-lijk Zijn is geen vorm, hoewel het lijkt te verschijnen als vorm. Dit Zijn is de actuele Openheid waaraan tijdelijke waarnemingen verschijnen.

Terugvallen van aandacht naar binnen, in Openheid, geeft besef van de ware Aard van Licht. Geloof in de valse identiteit valt weg… het projecteren vanuit waan stopt.

healingsite   1993 - 2024