La Linea en Eenheid

10 april 2012

De Italiaan Osvaldo Cavandoli (1920-2007) maakte korte tekenfilmpjes met als bijzonderheid dat alles uit één lijn bestond.

Ik zag de filmpjes regelmatig in de 70er jaren, toen de vpro ze als pauzefilmpjes uitzond. 40 Jaar later besefte ik hoe simpel het concept van La Linea de Eenheid verbeeldt.

Bewustzijn komt via de vorm tot expressie. Onder de lijn is het ene Bewsutzijn, boven de lijn is de expressie. De expressie is niet los van Bewustzijn, net zoals boven en onder niet van elkaar gescheiden zijn… afscheiding lijkt echt, gezien vanuit identificatie met de vorm.

Boven in de vorm (het hoofd) maakt een schijnbare persoon zich erg druk over wat ie ziet. De oorzaak van die drukte bestaat alleen in een denkbeeldige voorstelling van het leven. Die voorstelling is gebaseerd op een misvatting: een denkbeeldig, apart 'ik'.

Expressie komt bewust uit Waarheid, wanneer in alle vorm het ene Bewustzijn (GOD) herkend is. Hieronder kun je een filmpje van La Linea zien.

Je kunt de video starten door op de startknop te klikken. Als er geen video verschijnt, dan kun je het filmpje op YouTube bekijken: La Linea

healingsite   1993 - 2024