goed - slecht

Goed en Slecht

17 september 2010

Rusteloosheid projecteert veronderstellingen, op waar het naar kijkt, tegen praat, over denkt, of naar luistert. Het veroordeelt vervolgens datgene wat het buiten zichzelf denkt waar te nemen, onbewust van dat het zijn eigen naar buiten geprojecteerde ideeën veroordeelt. Geloof in het subject-object idee overheerst.

Rusteloosheid is de niet herkende archetypische en mythologische strijd tussen goed en slecht, of god en duivel. Een door geloof gestalte gegeven denkbeeldig 'ik' moet stelling nemen in één van de kanten, afhankelijk van omstandigheden die immer veranderen.

Wat 'goed' is in de ene traditie, is 'slecht' in een andere traditie. Onbewust word 'ik' beheerst door weerstand naar eigen projecties en angst voor niet meer kunnen bestaan.

In bewustzijn is zowel pacifisme als oorlog en geweld. Echter is herkend hoe ego door identificatie beheerst wordt. Uiteindelijk is het Ene (puur bewustzijn) niet in het gevecht, ofschoon er zonder het Ene geen dualiteit zou zijn.

De strijd tussen goed en slecht uit zich als de strijd tussen de seksen. Dit archetypische gevecht manifesteert zich als identiteit een object lijkt, en identificatie plaats vindt met een van de kanten. Realiteit is de Schoonheid die - vóór alles - de wereld van dualiteiten mogelijk maakt.

Dualiteit is de droom van het Ene dat niet een één is. Het Ene is perfecte Schoonheid… Ongehinderd straalt het, zonder tegendeel.

healingsite   1993 - 2024