ego

Ego en Hypnose

2 juli 2010

Niet meer toegeven aan de gewoonte om het beredenerende ego te geloven lijkt lastig, omdat het - ongelooflijk vindingrijk - zelfrechtvaardiging en leugens verhult. Besef wordt voortdurend onder hypnose gebracht door beweringen en redenaties van het ego.

Ego is zijnsbesef dat zich via voorgestelde beelden onder permanente hypnose houdt. Het doet dat om zich in een beredeneerbare omgeving te kunnen omschrijven. Ego is een mentale activiteit, een trance, in een structuur van interpretaties uit het verleden.

Loskomen uit de hypnose geeft grote ontspanning… angst verandert in vanzelfsprekende Openheid. Ineens is helder en voelbaar dat Leven nooit onvolledig of minderwaardig is. Geest vertaalt omstandigheden naar vaste beelden en vergelijkt ze met beelden van hoe het leven moet zijn. Leven is echter geen beeld, doch altijd de sprankeling van Nu.

Bewustzijn is die sprankeling. Het ziet veranderende omstandigheden, via het lichaam om zich heen kijkend. Veranderingen zijn zichtbaar door de vorm die bewustzijn aan kan nemen. Vorm is 'de organische onderkant van bewustzijn'… waarnemend Licht is 'de bovenkant'. Liefde is waar onder en boven één is, en als concepten bruikbaar zijn.

healingsite   1993 - 2024