begin en einde zijn één.

Angst voor afkeuring

16 januari 2012

Objecten verschijnen in Bewustzijn. Bewustzijn blijft over als waarneming van objecten stopt. Onderzoek wijst uit dat objecten in bewustzijn niets anders zijn dan Bewustzijn.

Het is identificatie met een omschrijfbare vorm die afgekeurd kan worden. Die vorm is het psychologische beeld van 'ik'. Angst voor afkeuring is altijd angst voor de dood.

Afkeuring lijkt de identiteits-vorm aan te vallen en te beroven van vermeende waarde. Deze psychologische waardevermindering voelt als niet meer kunnen bestaan. Ego heeft bevestiging nodig… er wordt gekeken vanuit ingebeelde afgescheidenheid.

Als herkend wordt dat waarnemen niet een eigenschap van een vorm is, doch gebeurt als bovenpersoonlijk Bewustzijn, stopt identificatie met vorm of lichaam en houdt angst voor de dood op.

Alle vormen zijn eindig, ook psychologische of fijnstoffelijke lichamen. Vormen worden geboren en sterven in Bewustzijn, of God. Begin en einde is één in God. Tijd, en dus ook vorm en dood, is een illusie, alleen Bewustzijn - God - Is.

healingsite   1993 - 2023