essentie runen
show/hide menu
Heel

Essentie Runen - Rune Tekens


Runen vanuit het perspectief van non-duaal Bewustzijn

Rune Tekens helpen je bewust te zijn van je ware Aard, van de tijdloze Openheid. Runen maken je bewust van wat je afhoudt van dit innerlijke Heel-Zijn. Er is dan ondersteuning in lastige periodes wanneer gewoontes en patronen zich in alle hevigheid voordoen en open zijn en echt voelen lastig lijkt.

Door te werken met de Runen krijg je inzicht in patronen en lastige thema's. Je wordt steeds herinnerd aan je waarachtige Natuur die altijd heel is en niet kan beschadigen. Vanuit die Heelheid kun je ook de pijnlijke stukken aanvaarden en omarmen, zodat ze zacht worden en oplossen.

Runen als middel tot bewustwording

Op een wonderlijke wijze activeren de symbolen een innerlijk besef van heelheid. De tekens brengen je aandacht weer bij essentiële Directheid die altijd Nu is. Rune tekens helpen je met bewustwording van hoe de geest werkt. Ze brengen misvattingen en overtuigingen in het licht.

Nu is de openheid die meestal verhuld en afgedicht wordt met beweringen van het beredenerende ego. Ego is bang voor het Nu, voor de Openheid van direct Leven, en het probeert dat te verbergen met grote vindingrijkheid, achter de schijn van zekerheid. Runnen ontzenuwen die schijn… de geest breekt open en beseft het Licht.

Het innerlijke Licht

Verwarring kan geloof en macht verzamelen, wat besef afleidt van waarachtigheid. Runen reflecteren het innerlijke Licht, waardoor geleidelijk, en soms ineens, duidelijk wordt dat Bewustzijn en Leven één is. Het mysterie van Bewustzijn dient zich aan als dit liefdevolle Zijn dat altijd nu is.

Frits van der Ploeg

© 2024
uitgebreid: runetekens
praktijk: healingsite.nl