Tweede Chakra

Tweede Chakra


Zinnelijk ligt als een gloed over de huid het Leven… tintelend ervaart zijn de diepte ervan.

Kernwoorden

Intimiteit, voelen-weten, seksualiteit, emoties, gevoelens, passie, spelen, openheid.

Kwaliteit

Belevende, gepassioneerde kracht die ervaringen vertaalt naar een gevoelsniveau.

Begrippen

Thuis zijn bij jezelf. Beseffen dat je altijd jezelf bent. Intimiteit inzetten om waardering te krijgen. Seksualiteit wordt handelswaar vanuit een onecht zelfbeeld. De omgeving verantwoordelijk stellen voor de gemoedstoestand. De omgeving helen, om weer rustig te worden. Vervreemding van innerlijke vrede. Weten over de getijden, eb-vloed, aangaan-loslaten, geboorte-sterven. Zijn.

Eigenschappen

Baby's leven (nog) direct vanuit de onbeladen levens-kracht en zijn erg ontvankelijk voor de omgevingssfeer. Vroeg in de kindertijd - en soms al in de moederbuik - ontstaan schijn-identiteiten. Dit zijn identificaties met ervaringen.

Overlevingsenergie uit de omgeving zendt berichten uit die voort komen uit eenzaamheid. Dat is de identiteit die ontstaat als gevolg van vervreemding van die oorspronkelijke Kracht.

Geloof in de vormenwereld leidt zijnsbesef weg van die Zijnskracht, wanneer het door de veelheid en stelligheid - van beweringen in die relatieve wereld - uit het vertrouwen wordt geïntimideerd.

Het kind verwart gevoelens met de wezens-aard, past zich aan, gaat mee in de verwachtingen, en zegt ja tegen verwarring, om zich weer prettig in het collectief te kunnen voelen.

Zijnskracht is intens aanwezig tijdens de fysieke geboorte en het sterven. De essentiële Stilte is de Bron ervan. Ze blijft onaangedaan door ervaring en weekt de geest los van de identificatie met karma.

De stroom van oorspronkelijke energie ontzenuwt die vervreemding. Zijnsbesef ontkoppelt zich daardoor van het schaduw-zelf dat in collectieve verwarring verwikkeld raakte… incarneren stopt.