Eerste Chakra

Eerste Chakra


Vol levensvreugde speelt het kind in de Tuin van de Meester… de Kosmos glinstert in zijn ogen.

Kernwoorden

Veiligheid, bestaan, fundament, vertrouwen, gezondheid, enthousiasme, levenskracht, levenslust, passie, stevigheid, stabiliteit, leven, spelen, overgave.

Kwaliteit

Warme, rustige kracht, verbonden met creatieve ontvankelijkheid van de Aarde en inspirerende toestemming van de Kosmos.

Begrippen

Verbondenheid met de Aarde. Veilig zijn in de wereld van vormen en verschijningen. Thuis zijn bij jezelf, bij wat leven met je doet. De diepte- en hoogte-punten van het leven kunnen hebben, vanuit het besef dat bewustzijn onbegrensd en vrij is, en ervaringen tijdelijk zijn. Oorsprong en onschuld.

Eigenschappen

Het eerste chakra geeft stabiliteit, pompt levensenergie door het energiesysteem en voorziet de energiepunten van levenskracht. Die kracht is altijd actueel en in overeenstemming met het Zijn.

Bevroren ervaringen beperken de levensstroom: die krijgt verwarrende opdrachten, gebaseerd op overleving. Een omschrijfbaar schijn-ik onderstreept zijn bestaan met herinneringen (karma).

Vlak boven Stilte beangstigt verwarring het zijnsbesef. Gronden maakt besef bewust van Leven dat altijd Nu is. Verkramping ontspant, oude energie is niet meer nodig voor identiteit en smelt weg.