-Being-

Dieren als middel tot bewustwording


Dieren Wijsheid

Dieren kaarten helpen je de ware Natuur te beseffen. Het realiseren van je ware Aard brengt kalmte in de geest en grondt je verschijning in de wereld. Dieren wijsheid herinnert je aan de natuurlijke cycli.

In 1988 ontdekte ik Medicine Cards, een prachtig boek, geschreven door Jamie Sams en David Carson met 44 dieren-kaarten. De dieren leerden me geduld te vinden en Waarachtigheid te herkennen.

Ik zag de symboliek van de dieren en herkende de samenhang. Het hielp me te beseffen wie ik ben, en te zien dat mijn ware Zelf één is met de dieren-wijsheid… of beter gezegd, één met Leven in alles. De kaarten symboliseren aspecten van het ene Ondeelbare in alles.

In november 1993 startte mijn praktijk voor Intuïtieve Consulten. Naar aanleiding van de ervaringen in mijn praktijk vormden zich spontaan teksten bij de dieren en kwamen er 8 nieuwe kaarten bij. Ze weerspiegelen mijn bewust wording. De essentiële teksten, die als gevolg daarvan ontstonden, zijn hier samengebracht.

De 52 Dieren symboliseren het ondeelbare, onomschrijfbare Ene. Ze verwijzen naar de Werkzaamheid van dat Ene, dat zich al naar gelang de omstandigheden uitdrukt. Dat Ene is vóór alles de Bron die alles draagt en waarbuiten niets is. Als primair besef is het God, Liefde, Licht of Bewustzijn.

De onderliggende Stilte is de ware aard. Net erboven ontstaat een denkbeeldig personage dat, naar buiten gericht, zijn goddelijkheid vergeet. Dat waarmee ik ben zich identificeert is inbeelding.

Zijnsbesef kan zich over geven aan de wil van God. Besef is dan weer het scherm van Stilheid, waarop de wereld - Gods wil - verschijnt… het wordt niet meegesleept door projecties.


frits van der ploeg
healingsite.nl
© 2024