-Being-

Dieren als middel tot Bewustwording

Home

Gebaseerd op het prachtige boek Medicine Cards, door Jamie Sams en David Carson. Grote dank aan de schrijvers en de illustrator.

In 1988 ontdekte ik Medicine Cards. Het leerde me geduld te vinden en Waarachtigheid te herkennen. Ik zag de symboliek van de dieren en herkende de samenhang. Het hielp me te beseffen wie ik ben, en te zien dat mijn ware Zelf één is met de dieren-wijsheid… of beter gezegd, één met Leven in alles. De kaarten symboliseren aspecten van het ene Ondeelbare in alles.

In november 1993 startte mijn praktijk voor Intuïtieve Consulten. Spontaan vormden zich teksten bij de dieren, naar aanleiding van praktijk-ervaringen. Ze weerspiegelen mijn bewust wording. De essentie-stukjes, die als gevolg daarvan ontstonden, zijn hier samengebracht.

De 52 Dieren symboliseren het ondeelbare, onomschrijfbare Ene dat niet een één is. Ze verwijzen naar Werkzaamheid van dat Ene, dat zich al naar gelang de omstandigheden uitdrukt. Dat Ene is vóór alles de Realiteit die alles draagt. Als primair besef is het God, Liefde, Licht of Bewustzijn.

De onderliggende Stilte is de ware aard. Net erboven ontstaat een denkbeeldig personage dat, naar buiten gericht, zijn goddelijkheid vergeet. Dat waarmee ik ben zich identificeert is inbeelding.

Zijnsbesef kan zich over geven aan de Kosmos (de wil van God). Besef is dan weer het scherm van Stilte, waarop de wereld (God's wil) verschijnt… het wordt niet meegesleept door projecties.

healingsite.nl
frits van der ploeg